Promo banner

A+ A A-

Održano 17. Mektebsko takmičenje na nivou MIZ Gornji Vakuf

Dvadesetog aprila 2014. godine održano je 17. mektebsko takmičenje na nivou medžlisa IZ Gornji Vakuf. Na takmičenju su učestvovala djeca iz 16. mekteba i to u tri kategorije: test općeg znanja, kiraet od  I-VI razreda i kiraet od VII-IX razreda. Takmičenje je prošlo u radnoj atmosferi i lijepom raspoloženju. Nakon temeljitog ocjenjivanja komisija i pregleda testova, poslije podne namaza u centralnoj džamiji Mehmed-beg Stočanin, proglašeni su najuspješniji takmičari muallimi u  pojedinačnom i ukupnom poretku.

mek-tak-gv-04-2014-1

U kategoriji kiraet od I do VI razreda prva tri mjesta su osvojili: 1. Omerović Amrudin-muallim Hasan ef. Glamočak, 2. mjesto Smajić Ajna- muallim Samel ef. Smajić, i treće mjesto Mašetić Sead- muallim Admir ef. Malanović.

U kategoriji kiraet od VII do IX razreda, prva tri mjesta su osvojili: 1. Lelak Zenaid-muallim Admir ef. Malanović, 2. Ćatić Aida-muallim Hasan ef. Glamočak i treće mjesto je zauzeo Jasmin Bumbul-muallim Ismet ef. Abdibegović.

U kategoriji opće znanje kandidati koji su osvojili prva tri mjesta su: 1. Begović Ahmed-muallim prof. Adis ef. Sultanović, 2. mjesto Hadžiabdić Ajla-muallim Hasan ef. Glamočak i treče mjesto je osvojila Šošić Esma- muallim Admir ef. Malanović.

U ukupnom poretku najuspješniji imami i mektebi su: 1. Admir ef. Malanović-mekteb Voljevac, 2. Hasan ef. Glamočak-mekteb Mehmed-beg Stočanin i 3. Ismet ef. Abdibegović-mekteb Dražev Dolac.

Molimo Allaha Uzvišenog da našu djecu, njihove muallime i svakako roditelje nagradi obilnom nagradom na ovom i budučem svijetu. Na kraju se iskreno zahvaljujemo predsjedniku medžlisa IZ Gornji Vakuf, gospodinu Omeru Ljubunčiću na stalnoj i neprekidnoj podršci u našim hajirli projektima.

MIZ Gornji Vakuf