A+ A A-

Klanjana dženaza Akaid ef. Boji predsjedniku Medžlisa IZ Bihać

 

Jučer (14.04.2014) je u džamijskom haremu džemata Brekovica, u prisustvu velikog broja džematlija, rodbine i prijatelja, klanjana dženaza-namaz Akaid ef. Boji, koji u 53. godini života preselio na ahiret. Vijest o smrti ovog, nadasve iskrenog, druželjubivog i čestitog čovjeka, pogodila je mnoge njegove kolege i prijatelje, koji su došli da mu odaju rahmet i poštovanje. Dženaza je okupila blizu hiljadu ljudi, među kojima je bilo oko stotinjak imama sa područja bihaćkog i banjalučkog muftijstva. Prije klanjanja dženaze, prisutnima se obratio izaslanik Reisu-l-uleme IsmailSmajlović vojni muftija, koji je istakao pozitivne vrline efendije Akaida, prisjetivši se trenutaka koje su skupa proveli u GaziHusrev-begovojmedresi.

„Akaida efendije se sjećam iz medresanskih dana, kao pozitivnog i dobrog čovjeka, koji se trudio da uradi što više dobra. On je rado učestvovao u svakom hajratu i na taj način doprinosio unapređenju medrese u to vrijeme“ istako je Smajlović.

Dženazu-namaz Akaid ef. Boji, predvodio je njegov prijatelj dr. Fuad ef. Sedić, dok će se ukop obaviti u utorak, 15. aprila 2014. godine u Pazariću, rodnom mjestu Akaid efendije, nakon klanjanja dženaze iza podne namaza.

Fahrudin Vojić

  • 11