Promo banner

A+ A A-

Rukovodilac Ureda za BD primio grupu katolika iz Njemačke

Rukovodilac Ureda za bošnjacku dijasporu mr. Mirsad Kalajdžić ispred IZ-e u BiH u Saborskoj sali  IZ-e primio je grupu katoličkih teologa, vjeroučitelja, učitelja, studenata i novinara iz Njemačke  zajedno sa vrijednim imamom  iz Virzburga Zahir ef.  Durakovićem. Mirsad ef, se zahvalio gostima na posjeti Islamskoj Zajednici u BiH, prenijevši im selame i pozdrave reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića.

Razgovarano je o međureligijskim aktivnostima koje se sprovode u BiH, kao i projektima na tom polju u poslijeratnom periodu. Mirsad ef. je goste upoznao o radu i strukturi IZ-e u BiH kao i njenim aktivnostima izvan domovine. Između ostalog naglasio je da je raznolikost naroda BiH njeno bogatstvo koje treba pomoć i same Evrope i da suživot na ovom prostoru nema alternativu.

Pomenuta delegacija je u sedmodnevnoj radnoj posjeti Bosni i Hercegovini u sklopu koje su pored IZ-e, posjetili katoličku crkvu i jevrejsku zajednicu. Pored Sarajeva posjetili su Mostar, Srebrenicu i memorijalni centar u Potočarima.

  • 0101