Promo banner

A+ A A-

XVI kantonalno takmičenje osnovnih škola BPK Goražde iz islamske vjeronauke

XVI kantonalno takmičenje osnovnih škola Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iz islamske vjeronauke održano je u utorak, 08.džumade-l-uhra 1435.h.g. / 08.aprila 2014.g. u prostorijama OŠ 'Fahrudin Fahro Baščelija'' u Goraždu.

Takmičenju su prisustvovali učenici predstavnici svih šest osnovnih škola Bosansko–podrinjskog kantona Goražde, a organizirano je u četiri kategorije, odnosno za učenike šestih, sedmih, osmih i devetih razreda.

Svaka od škola u jednoj kategoriji mogla je učestvovati sa tri svoja takmičara, te je broj takmičara predstavnika jedne škole u sve četiri kategorije mogao biti dvanaest, a ukupan broj takmičara iz svih šest škola sedamdeset dva. Od prdviđenog broja takmičara takmičenju je prisustvovalo šezdeset sedam, budući da četiri učenika OŠ ''Prača'' i jedan učenik OŠ ''Ustikolina'' nisu prisustvovali takmičenju.

Takmičari su za izradu testa na raspolaganju imali 60 minuta, a svaki je takmičar mogao osvojiti maksimalno 100 poena.

Po obavljenom testiranju takmičarima je podjeljena užina, koju je pripremila škola domaćin takmičenja.

Testove takmičara pregledala je komisija sastavljena od profesora i nastavnika islamske vjeronauke, te predstavnika Ureda muftije goraždanskog.

Za svečanost proglašenja pobjednika učenici OŠ ''Fahrudin Fahro Baščelija'' iz Goražda priredili su i izveli prigodan program. Svečanost proglašenja pobjednika upriličena je u prostorijama škole domaćina.

Svečanosti proglašenja pobjednika pored učenika takmičara, te nastavnika i profesora islamske vjeronauke i njihovih kolega nastavnika drugih predmeta, prisustvovali su muftija goraždanski Hamed ef. Efendić, referent za vjeronauku u Vjerskoprosvjetnoj službi Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. sci. Nezir Halilović, ministrica za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde g-đa Azra Kuljuh,   direktorica Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr.sci. Dika Makota i stručni saradnik za predškolsko i osnovno obrazovanje i odgoj Ministrarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde g-đa Amira Borovac, te direktori osnovnih škola Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Takmičarima koji su osvojili neko od prva tri mjesta u svojim kategorijama uručene su poklon knjige i novčane nagrade od strane Ureda muftije goraždanskog. Isti će, zajedno sa pobjednicima takmičenja iz drugih nastavnih predmeta osnovnih škola, biti pozvani na prijem kojeg će Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde organizirati, te će im tom prilikom biti uručene diplome i prigodne nagrade od strane Ministarstva.

Organizatori takmičenja bili su Ured muftije goraždanskog, Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Aktiv  islamske vjeronauke osnovnih i srednjih škola sa prostora Muftijstva goraždanskog.

Takmičenje je ocjenjeno uspješnim. Pobjednice Lejla Tirović i Nedžma Mušović učestvovat će na takmičenju učenika osnovnih škola iz islamske vjeronauke na nivou Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno na nivou države Bosne i Hercegovine.

U prilogu Vam dostavljamo rezultate XVI kantonalnog takmičenja osnovnih škola iz islamske vjeronauke, odnosno informaciju o prva tri mjesta u svakoj od kategorija.

Rezultati:

Razred/

Mjesto

Ime i prezime takmičara

Naziv osnovne škole

Osvojeno poena (od mogućih 100)

VI razred

1.

Tesnim Efendić

OŠ Fahrudin Fahro Baščelija

84,50

2.

Meriha Ratković

OŠ Husein ef. Đozo

75,50

3.

Šejla Zorlak

OŠ Fahrudin Fahro Baščelija

70,00

VII razred

1.

Amina Drkenda

OŠ Husein ef. Đozo

93,00

2.

Azra Husejnović

OŠ Fahrudin Fahro Baščelija

70,00

3.

Amila Čaušević

OŠ Husein ef. Đozo

65,00

 

VIII razred

1.

Lejla Tirović

OŠ Husein ef. Đozo

90,50

2.

Hamza Omerbašić

OŠ Ustikolina

88,00

3.

Ajla Prolaz

OŠ Fahrudin Fahro Baščelija

86,00

IX razred 

1.

Nedžma Mušović

OŠ Husein ef. Đozo

90,00

2.

Lamija Kurtić

OŠ Fahrudin Fahro Baščelija

75,00

3.

Aida Uzunović

OŠ Husein ef. Đozo

71,00

 

Dženan Imamović

  • 0101