A+ A A-

U Bihaću održan seminar za imame

Svoju opredijeljenost kontinuiranom usavršavanju i edukaciji uposlenih kadrova, Medžlis Islamske zajednice Bihać pokazuje učestalom organizacijom seminara, koju u suradnji sa Centrom za lično i profesionalno usavršavanje iz Sarajeva, uspješno realizuje po treći put zaredom. Tako je u ponedjeljak, 07. aprila, u Sali hotela „Opal“ u Bihaću, održan seminar za imame na temu „Primjene teorija i tehnika motivacije u neprofitabilnim i religijskim zajednicama“. Trener i voditelj seminara bio je mladi stručnjak iz oblasti menadžmenta dr. Dženan Kulović iz Kaknja, a pored teorijskog dijela, seminar se sastojao i od nekoliko radionica tokom kojih su imami ovladali tehnikom kreiranja SWOT analize u cilju efikasnijeg rješavanja problema s kojima se suočavaju tokom svog rada u džematima.

„Cilj nam je bio da pokušamo aktualizirati problematiku motivacije na nivou džemata i Medžlisa i pokušati to integrisati u jednu cjelinu. Zajedno smo prošli kroz nekoliko tehnika i teorija motivacije, kako bi vidjeli koliko su one primjenjive u praksi i efikasne u rješavanju problema na terenu u cilju poboljšanja stanja na terenu.“ kaže Kulović i dodaje kako se seminar u Bihaću pokazao kao jedan od uspješnije realiziranih seminara ovakve vrste.

Seminar je od izuzetnog značaja za Medžlis IZ Bihać, obzirom da se radi o seminaru koji ima cilj jačanje samopouzdanja imama i poboljšanje efikasnosti njihovog rada, a samim time i jačanje institucije IZ-a na lokalnom nivou.

Fahrudin Vojić

  • 0101