A+ A A-

Karađoz-begova medresa otvara vrata novoj generaciji učenika

Karađoz-begova medresa tokom vikenda 5. i 6. aprila 2014.g. organizirala je prijem za učenike završnih razreda osnovnih škola s ciljem afimracije značaja upisa nove generacije polaznika ove renomirane odgojno obrazovne ustanove.  Odabir i selekciju 36-tero djece iz Stoca, Prozora, Livna, Mostara, Konjica, Duvna, Jablanice, Čapljine izvršili su, shodno sklonostima samih učenika, njihovi vjeroučitelji. Učenici su  kroz dvodnevne programe imali priliku družiti se sa maturantima i profesorima, upoznati sa najznačajnijim karakteristikama nastavnog plana i programa i uvidjeti prednosti koje mogu imati kroz vannastavne aktivnosti ukoliko se odluče upisati Medresu.

kbm-uc-04-2014-1

 

Jedan od programa koje mogu koristiti je i Access program učenja engleskog jezika koji nema nijedna druga srednja škola u Mostaru. Ono što je posebno ostalo urezano u pamćenje  učesnicima ovih susreta je vjersko predavanje koje im je održala hafiza mr. Lejla Boškailo - Obradović. Kako nam je pojasnio mr. Suad ef. Mujakić upravnik Medrese ovaj vid promocije je višestruko koristan jer učenici imaju priliku prije već upišu Medresu vidjeti je onakvom kakva jeste, razbiti predrasude koje im neke sredine nameću. Mujakić je kazao kako Medresa pored ovog vida afirmacije škole ima uspješnu saradnju sa direktorima osnovnih škola. Učenici završnih razreda iz dvije mostarske osnovne škole su veći posjetili Medresu a najavljene su posjete još dvije škole. 

Pored ovog vida, pojasnio je Mujakić, menadžment škole će pred sam upis uraditi još nekoliko propagandnih aktivnosti i animacija kako bi na respektabilan način Medresu približili i roditeljima i učenicima ali i kako bi dobili što kvalitetnije učenike.

(www.muftijstvo-mostarsko.ba)