Promo banner

A+ A A-

Delegacija opštine Bosanska Kostajnica posjetila Medžlis IZ

del-bk-pos-miz-04-2014-1Dan opštine Kostajnica proslavlja se 02. aprila, te je  i ove godine obilježena nizom manifestacija. Jedna od tih manifestacija je i polaganje vijenaca i cvijeća na spomen obilježja žrtvama proteklih ratova, te je tim povodom Medžlis Islamske zajednice Bosanska Kostajnica posjetila delegacija opštine Kostajnica.

Članovi Izvršnog odbora Medžlisa na čelu sa predsjednikom Mirsadom Ikanovićem ugostili su delegaciju koju su činili Vahidin Budimlić-podpredsjednik Skupštine opštine, Mile Ćopić-savjetnik načelnika, te Džajić Dragan-odbornik u Skupštini opštine Kostajnica.

Razmijenjena su mišljenja o značaju ovakvih posjeta, jer pored same posjete uslijedilo je polaganje cvijeća na šehidsko spomen obilježje u haremu džamije Azizija gdje je minutom šutnje i učenjem Fatihe, odana pošta nedužno nastradalim Bošnjacima tokom proteklog rata. Treba naglasiti da je ovo već druga godina zaredom kako opštinske delegacije posjećuju ovo spomen obilježje i svojim naklonom odaju poštu šehidima Kostajnice.

Kako je istakao podpredsjednik Budimlić, treba odati počast žrtvama proteklog rata, ali i prisjetiti se i nevino nastradalih civila sa područja opštine Kostajnica, u nadi da ovakve posjete postanu tradicija.

Mesud Hrustić