A+ A A-

Prijemi kod muftije Dudića

Muftija Dudić primio predstavnika EU iz Brisela

U utorak, 01. aprila 2014. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je savjetnika predsjednika Evropske Unije za nauku i visoko obrazovanje, akademika Marcela van de Vordea.

prij-mu-dud-04-2014-1

Tom prilikom evropski diplomata čestitao je domaćinu izbor za predsjednika Mešihata, dok je dr. Dudić akademiku Van de Vordeu uputio čestitke na počasnom doktoratu kojeg je dan prije dobio na Internacionalnom univerzitetu.

Predsjednik Mešihata je uglednog gosta upoznao o položaju muslimana u Srbiji, kao i aktivnostima Islamske zajednice i problemima sa kojima se ona susreće.

Susret sa rektorom Tuzlanskog univerziteta

Istog dana, predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić primio je i rektora Univerziteta u Tuzli dr. Envera Halilovića.

prij-mu-dud-04-2014-2

Rektor Halilović je čestitao predsjedniku Dudiću izbor na ovu značajnu funkciju, a obojica sagovornika su izrazili nadu da će se nastaviti njihova dugogodišnja plodotvorna saradnja uspostavljena u vrijeme dok je dr. Dudić obavljao funkciju rektora Internacionalnog univerziteta.

(www.islamskazajednica.org)