A+ A A-

BICC u Čikagu: Omladinsko druženje za pamćenje

U nedjelju, 30. marta 2014. godine, u prostorijama džemata Western u Čikagu upriličeno je druženje omladine s ciljem osnivanja omladinske grupe ovog džemata.  Ovom druženju prisustvovalo je 29 momaka i djevojaka uzrasta od 12 do 20 godina iz svih dijelova Čikaga, ali i Bosne i Hercegovine, stoga je reda da ih sve ovom prilikom spomenemo, oni su: Medina Tatarević, Najra Fejzić, Meldina Huzejrović, Amina Ahmetović, Ajla Alić, Haldelisa Karadolami, Amina Mujanović, Aida Huskić, Lejla Husomanović, Merisa Gredelj, Hasnija Džanković, Ajla Sadiković, Lejla Sadiković, Elhan Kolečić, Armin Makalić, Dino Mujanović, Almin Zenković, Ismail Mehmedović, Kenan Ibrahimović, Hamdo Orman, Haldel Karadolami, Senad Mehmedović, Amir Orman, Mirnes Nezirić, Adnan Zenković, Ensar Sejdić, Tarik Medžiković, Amir Nesiren i Murat Nesiren.

Na početku druženja prisutnima se obratio imam hfz. Muriz ef. Mešić, koji je izrazio radost što su se okupili u ovolikom broju, te naznačio da želi da omladina bude osnovni stub ovog džemata.

Potom je omladina izabrala Odbor koji će ih predstavljati u želji da sva buduća druženja, izlete i putovanja upravo organizuje ova grupa mladih ljudi, a oni su:

1. Tarik Medžiković

2. Almin Zenković

3. Merisa Gredelj

4. Amina Ahmetović

Nakon toga uslijedila je prezentacija omladinskih susreta u Waterloo-u, na koju se odmah prijavila većina njih, a koji su zakazani za Maj 10-11, 2014., a čiji domaćin je džemat Bosnian Association of Waterloo i imam Sulejman ef. Čaušević.

Na kraju, omladina je uz pizzu pogledala kratkometražni film o projektu ICNAB-a zvanom ’’Mala medresa’’ koji ima za cilj okupljanje omladine sa područja Sjeverne Amerike tokom ljetnog raspusta u Bosni i Hercegovini, što ih je posebno oduševilo.

Određeno se da se susreti omladinske grupe održavaju svake zadnje subote u mjesecu, a naredno druženje omladine zakazano je za April 26, 2014., na kojemu će omladina govoriti o putovanju u Waterloo i ostalim aktivnostima.

BICC Chicago

  • 0000