Promo banner

A+ A A-

Posjeta predstavnica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka Medžlisu IZ Jajce

U petak, 28. marta 2014. godine, direktorica Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka dr. Dževada Šuško i njena saradnica mr. Đermana Šeta, posjetile su Medžlis IZ-e Jajce.

U okviru ove posjete održan je seminar za imame, koji su uključeni u projekat pisanja knjige o tradiciji Bošnjaka Jajca, Jezera i Šipova, a tema seminara je bila „Uvod u naučnoistraživačku metodologiju-etnografski metod/istraživanje na terenu“ kroz prezentaciju mr. Đermane Šeta.

Naime, MIZ-e Jajce u saradnji sa Institutom za islamsku tradiciju Bošnjaka realizuje projekat pisanja knjige: „Tradicija Bošnjaka Jajca, Jezera i Šipova“, koji bi trebao biti, početkom 2015. godine. Kako je sada u toku faza istraživanja na terenu, bila je potrebna organizacija seminara ovog karaktera.

U drugom dijelu posjete gošće iz Instituta za islamsku tradiciju Bošnjaka susrele su se sa aktivistkinjama u vjerskom i društvenom životu na području MIZ-e Jajce, a tom prilikom je održano i predavanje predavanje na temu „Bošnjakinja u 20. i 21. vijeku: između izazova vremena i čuvanje islamskog identiteta“ koje je održala dr. Dževada Šuško. 

  • 0101