Promo banner

A+ A A-

Stipendije iz IZ Bošnjaka Danske

 

U petak, 28. marta, 2014. godine u Saborskoj sali Rijaseta glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Danskoj Nermin-ef. Babić uručio je predstavnicima medresa koje djeluju u okviru Islamske zajednice jednokratne stipendije. Radi se o akciji prikupljanja stipendija za učenike medresa u Bosni i Hercegovini i Sandžaku. Ovu akciju Islamska zajednica Bošnjaka u Danskoj realizirala je kroz svoju humanitarnu organizaciju "Most-Bro" koju predvodi ugledni altruista gosp. Faruk Jakić.

Podjela stip IZBD

Primopredajim stipendija je pored predstavnika medresa Islamske zajednice, prisustvovao i Seid-ef. Eminović, koordinator Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta za medrese. Uručeno je po 6 stipendija za 7 medresa, tj. ukupno 42 stipendije po 2.000 danskih kruna, što odgovara iznosu od 500 KM, tako da je ukupna pomoć medresama IZB Danske ove godine dostigla cifru od 21.000 KM.

Prilikom primopredaje Nermin-ef. Babić je predstavnike medresa upoznao sa radom i projektima Islamske zajednice Bošnjaka u Danskoj, te iznio prijedlog saradnje ove zajednice sa medresama. Predloženo je da se u okviru ekskurzija i posjeta domovini koje IZB Danske organizira za omladinu upriliči posjeta medresama i druženje sa učenicima ovih odgojno-obrazovnih ustanova. Koordinator VP Službe Seid-ef. Eminović je naglasio da je za Islamsku zajednicu u BiH bitno da ove akcije budu realizirane unutar struktura Islamske zajednice, te da su prioritet u ovim akcijama učenici medresa i studenti islamskih fakulteta.

Podjela stip IZBD1