A+ A A-

Završeno sportsko mektebsko takmičenje MIZ Srebrenik

U nedjelju, 23. marta 2014. godine upriličeno je sportsko mektebsko takmičenje na Medžlisu IZ-e Srebrenik. Svečani defile i postrojavanje ekipa počeo je u 08:00 sati, učenjem ašereta i zajedničkim učenjem tekbira. Takmičenje je otvorio Refik-ef Hodžić, glavni imam Medžlisa Srebrenik. Takmičenje se odvijalo u tri kategorije: mali nogomet od 1-6 razreda, mali nogomet od 7-9 razreda i odbojka za polaznice mektebske nastave od 1-9 razreda.

Tako je ova manifestacija dijelom bila takmičarskog karaktera, u suštini je to bilo lijepo druženje uz primjerene sportske sadržaje preko 900 polaznika mektebske nastave raznih uzrasta iz 40 džemata Medžlisa Srebrenik. Bilo je lijepo posmatrati kako polaznici mekteba u horu zajednički uče tekbire i bratski se selame na početku i kraju svake utakmice, što je zasigurno pozitivan rezultat ovakvih susreta polaznika mektebske nastave, a s druge strane i najvrsniji znalci nogometne lopte mogli su uživati u fudbalskom umijeću polaznika mektebske nastave.

Nakon fer i uzbudljivog nadmetanja proglašeni su pobjednici po disciplinama kako slijedi:

Mali nogomet od 1-6 razreda

1. Mjesto ekipa džemata Tinja;

2. Mjesto ekipa džemata D. Moranjci;

3. i 4. Mjesto ekipa džemata Rapatnica i Potpeć.

Mali nogomet od 6-9 razreda

Sumirajući  rezultate nakon provedenog takmičenja došli smo do sljedećeg poretka:

1. Mjesto ekipa džemata Hrvati;

2. Mjesto ekipa džemata D.Potok;

3. i 4. Mjesto ekipa džemata D.Srebrenik i Zahirovići;

Odbojka za polaznice mektebske nastave od 1-9 razreda

Na kraju takmičenja dobili smo sljedeće rezultate:

1. Mjesto ekipa džemata Špionica;

2. Mjesto ekipa džemata Dedići;

3.i 4. Mjesto ekipa džemata Tutnjevac i Behrami.

Na kraju konačni poredak sportskog mektebskog takmičenja 2014. godine je izgleda ovako:

1. Mjesto ekipa džemata Špionica;

2. Mjesto ekipa džemata Tinja;

3. Mjesto ekipa džemata Hrvati.

Nakon svih utakmica ponovo je izvršen svečani defile ekipa te podjela diploma i pehara najboljim, koje je u ime Medžlisa uručio glavni imam Refik-ef Hodžić.

Pobjedničkoj ekipi, džemata Tinja, koja će Medžlis Srebrenik predstavljat na regionalnom takmičenju muftijstva tuzlanskog, u kategoriji mali nogomet, želimo puno sportske sreće i uspjeha i da dostojno predstavljaju naš Medžlis.

Na kraju zahvaljujemo svim muallimima sa područja Medžlisa Srebrenik koji su se potrudili sa svoje strane da i ovogodišnje sportsko mektebsko takmičenje i ovaj projekat hairli završimo. Molimo Allaha da nagradi muallime i polaznike mekteba. i da im podari svaki hajr. Amin!

Damir-ef Babajić

  • 0101