A+ A A-

Medžlisa IZ Kiseljak osudio napad na Nuriju Đelila

Povodom napada na predsjednika džemata Kiseljak, Nuriju Đelil, koji se desio u petak, 28. februara 2014. godine, saopćenjem za javnost oglasio se Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak. U saopćenju u kojem se osuđuje ovaj napad se kaže:

- Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak, na sjednici održanoj 02. marta 2014. godine, najoštrije je osudio verbalni i fizički napad na svog pripadnika i predsjednika džemata Kiseljak Nuriju Đelil, koji se desio 28.02.2014. godine, neposredno pored Čaršijske džamije u Kiseljaku, prilikom postavljanja transparenta čestitke  povodom 1. marta - Dana nezavisnosti države Bosne i Hercegovine.

miz-kis-nap-nur-del-03-2014-1

Medžlis Islamske zajednice Kiseljak pozdravlja i zahvaljuje se na brzoj intervenciji pripadnicima PS Kiseljak, koja je rezultirala pronalasku i privođenju počinioca, te tražimo da se počinioc najoštrije i sankcioniše. Također, od nadležnih tražimo da se utvrde i  odgovarajuće mjere prevencije, koje bi spriječile nove napade na živote i čast kako povratnika, tako i ostalih građana općine Kiseljak, stoji na kraju saopćenja koje je potpisao predsjednik Izvršnog odbora Admir Čeho.