Promo banner

A+ A A-

Održana sjednica skupštine MIZ Bosanski Novi

U srijedu, 19.02.2014. godine, u džematu Blagaj Japra održana je redovna skupština Medžlisa IZ-e Bosanski Novi na kojoj se raspravljalo o finansijskom izvještaju za 2013. godinu te o planu budžeta i aktivnosti za 2014. godinu. Skupštini je prisustvovao i muftija bihaćki Hasan ef. Makić te sekretar muftijstva Nurija Kazaferović.

miz-bn-sjed-skup-02-2014-1

Nakon učenja odlomaka iz Kurana Časnog, skupštinu je otvorio predsjednik Medžlisa Fuad Dedić koji se zahvalio prisutnima na odaziv skupštini. Muftija bihaćki Hasan ef. Makić  istakao je da su godišnje skupštine Medžlisa redovne aktivnosti unutar Islamske zajednice gdje se usvajaju finansijski izvještaji za prethodnu te daju smjernice rada Izvršnog odbora za narednu godinu. Nakon usvajanja dnevnog reda pristupilo se obrazlaganju samog izvještaja te prijedloga budžeta za 2014. godinu koji je na kraju i jednoglasno usvojen, kao i plan aktivnosti za 2014. godinu.

Skupština Medžlisa dala je punu podršku Izvršnom odboru Medžlisa Islamske zajednice Bosanski Novi i u procesu podnošenja građanske inicijative, zajedno sa ostalim bošnjačkim strankama i udruženjima, za proglašenje22. ili 23. juna danom sjećanja na nevine civilne žrtve rata 1992.-1995. bošnjačke nacionalnosti na teritoriji naše opštine.