A+ A A-

U Goraždu održana Javna rasprava o Nacrtu amandmana na Ustav IZ u BiH

Javna rasprava o Nacrtu amandmana na Ustav Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za područje Muftijstva goraždanskog održana je u utorak, 18. februara 2014. godine, u Konferencijskoj sali Hotela Behar u Goraždu sa početkom u 10:00 sati.

Dobrodošlicu učesnicima rasprave poželio je muftija goraždanski Hamed ef. Efendić. Uvodne napomene i dodatna pojašnjenja o Nacrtu amandmana na Ustav Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dao je šef Kabineta reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Razim ef. Čolić. Sa njim je na raspravi bio prisutan i bivši šef Kabineta reisu-l-uleme Muharem ef. Hasanbegović. Pored spomenutih, javnoj raspravi prisustvovali su članovi Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini sa područja Muftijstva goraždanskog, predsjednici i glavni imami medžlisa Islamske zajednice, načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović i vijećnica Općinskog Vijeća g-đa Aida Obuća, te nekoliko uglednih članova Islamske zajednice koji rade kao prosvjetni radnici, pravnici i ekonomiste. Javnoj raspravi prisustvovala je i grupa imama, nastavnika i profesora Islamske vjeronauke.

Izneseni prijedlozi i primjedbe će biti dostavljeni Ustavnoj komisiji Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na dalju analizu.

Dženan Imamović

  • 0000