A+ A A-

Izgradnja mekteba i abdesthane u kompleksu Šarića džamije u Mostaru

Stanovnici mostarskog naselja Luka otpočeli su radove na izgradnji mekteba i abdesthane u dvorištu Šarića džamije. Ratom devastirani objekti abdesthane i mekteba već duži period džematlije žele obnoviti i staviti u funkciju.  Hvala dragom Allahu dž.š. to vrijme je došlo i džematlije su, uz saradnju sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar, krenuli u izgradnju ovih objekata koji već duži period nedostaju svim džematlijama, ali prije svega polaznicima mekteba koji nemaju svoje prostorije da mi mogli izučavati ljepote svoje vjere. Građevinski odbor želi uz mušku i žensku abdesthanu, Šarića džamija je trenutno jedina mostarska džamija pred kojom se ne može uzeti abdest, napraviti i mekteb koji bio zadovoljavao savremene potrebe polaznika. To bi bila savremena učionica za potrebe mektebske nastave.

obn-mek-sar-dzam-most-02-2014-1

Građevinski odbor već je izvršio rušenje starog objekata mekteba, te će prije početka kopanja temelja za nove objekte u potpunosti avliju oko džamije sredini kako bi se po završetku radova moglo izvršiti njeno pločanje.

Džematlije Šarića džamije pozivaju sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu svojim donacijama što brži završetak radova da to i učine. Uplate mogu izvršiti kod imama spomenute džamije ili na žiro račun Medžlisa IZ Mostar.

Ovim putem se Građevinski odbor Šarića džamije zahvaljuje svim ljudima koji na bilo koji način pomognu ovaj hairli projekat.

(www.muftijstvo-mostarsko.ba)