A+ A A-

U Rijeci održano Prvo natjecanje učača Časnog Kur`ana

U petak, 03.01.2014.g. u ranim jutarnjim satima započelo je Prvo natjecanje učača Časnog Kur`ana a prvi natjecatelji koji su uzeli učešće bili su iz R Hrvatske. U petak do jacije namaza, počevši ujutro u devet sati, završili su sa učenjem predstavnici Hrvatske, ukupno njih pedeset (50). U subotu u devet sati započeo je drugi krug natjecanja gdje su nastupili su predstavnici Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije ukupno njih (50). Natjecanje u subotu je završilo do akšam namaza  a nakon akšam namaza održana je generalna proba za završnicu natjecanja, finale. Nakon jacije namaza ocjenjivačka komisija proglasila je deset najboljih finalista, pet djevojaka i pet muškaraca.

tak-uc-kur-rij-01-2013-1

U nedjelju u ranim jutarnjim satima započelo je i finalno natjecanje deset najboljih natjecatelja  ameđu njima su: Besar Besimi, Ammar Đikić, Ahmed Alili, Tarik Dogan, Behija Spahić, Merjem Bajrami, Merjem Silajdžić.

Nakon završenog finalnog dijela natjecanja svi imami MIZ u Hrvatskoj te imami iz BiH i Slovenije, reisu-l-uleme, muftije i drugi prisutni gosti nazočili su zajedničkom sastanku u predavanju šejha Sekila Aš Šemmerija, član vijeća ustavnog suda i emirov hatib koji je imami prisutnima održao dvadeset minutno predavanje ukazujući na važnost uloge imama u poslu kojeg rade kao i metedode koje koriste u svom imamskom radu. nakon održanog zajedničkog sastnaka sa gostom iz Katara u džamijskom prostoru Islamskog centra započela je i završna manifestacija Prvog natjecanja učača kurana. Program je započeo učenjem kurana, Farisa Hasanovića (najmalađeg učača) nakon čega je glavani imam, Hajrudin ef. Mujkanović je poselamio prisutne goste nakon toga priutnima su se obratili: ljubljanski muftija, dr. Nedžad ef. Grabus, reisu-l-ulema Iz u Makedoniji, Sulejman ef. Redžepi, izalslanik reisu-l-uleme Iz u BiH, muftija bihaćki, Hasan ef. Makić, Nasir Al Sulejti i zagrebački muftija dr. Aziz ef. Hasanović. Nakon obraćanja uvaženih gostiju svim natjecateljime su podjeljeni pokloni a nakon toga su proglašeni najbolji natjecatelji od ukupno njih deset.

Prvo mjesto osvojio je  Tarik Dogan iz Bosne i Hercegovine;

Drugo mjesto osvojila je Behija Spahić iz Bosne i Hercegovine;

Treće mjesto osvojio je Besim Azimi iz Makedonije;

Četvrto mjesto osvojio je Ahmed Alili iz Hrvatske;

Peto mjesto osvojio je Fatima Bektaš iz Bosne i Hercegovine;

Šesto mjesto osvojio je Amina Krdžalić iz Bosne i Hercegovine;

Sedmo mjesto osvojio je Emir Mujčin iz Bosne i Hercegovine;

Osmo mjesto osvojio je Ammar Đikić iz R Hrvatske;

Deveto mjesto osvojila je Merjem Silajdžić iz Bosne i Hercegovine; i

Deseto mjesto osvojila je Merjem Bajrami iz R Hrvatske.

Nakon proglašenja pobjednika dovu je proučio šejh Sekil Aš Šemmeri a nakon toga je napravljena i zajednička fotografija sa svim natjecateljima. Poslije podne namaza za goste je pripremljen zajednički ručak.

H.M.

  • 0202

(www.medzlis-rijeka.org