A+ A A-

Obilježena 5. godišnjica djelovanja Info-servisa MIZ Mostar

 

Studentski hotel Mostar u četvrtak, 2. januara 2013. godine, bio je mjesto održavanja pete godišnje manifestacije "U dobru s mladima".

Pomenuta manifestacija bila je prilika da se saberu rezultati rada i djelovanja Info-servisa za mlade Medžlisa IZ Mostar u protekloj godini, a njome je obilježena i peta godišnjica postojanja tog omladinskog udruženja.

info-servis-mostar

Svečanost je otpočela odlomkom iz Časnog Kur'ana, kojeg je proučio Muhamed Kovačević, polaznik Centra za učenje Kur'ana. Selame i riječ dobrodošlice na manifestaciju "U dobru s mladima" prisutnima je uputio Eldis ef. Balić, rukovodilac Info-servisa za mlade, koji je u proteklim godinama uložio napor i trud, uz sve ostale aktiviste Info-servisa, kako bi jedan ovakav projekat Medžlisa IZ Mostar imao pozitivan odjek među mladosti mostarskom. Kazao je kako je u protekloj godini Info-servis za mlade realizovao preko 30 različitih projekata, te pozvao sve one koji se još uvijek nisu priključili Info-servisu da to učine u 2014. godini. 

Radostan zbog jubileja koji je Info-servis obilježio ovom manifestacijom, prof. Salem ef. Dedović, glavni imam Medžlisa IZ Mostar, ushićeno je govorio o projektu kakav je Info-servis za mlade, koji je ponudio mladosti Mostara lijepe i korisne sadržaje, koji su ih povukli sa ulice i zadržali u projektima koje je u proteklih pet godina ovo udruženje sprovodilo. Aktivisti Info-servisa za mlade: SamraIsić, MirnesFako i Ibro Puce, svojim glumačkim sposobnostima nasmijali su posjetioce manifestacije poučnim dramskim prikazom.

Manifestaciju su izvođenjem ilahija i kasida upotpunile članice Ansambla "El-Kamer", koje su, također, uz Info-servis za mlade izrastale i danas iza sebe imaju pet godina aktivnog rada. Gost-predavač pete godišnje manifestacije "U dobru s mladima" bio je prof. Izet ef. Čamdžić, koji je nadahnuto i primamljivo govorio o ljepotama susretanja u dobru, koje kao moto i ima godišnja manifestacija Info-servisa, te o blagodatima darovanim od Uzvišenog svakom Njegovom robu, pozivajući prisutne da na tim blagodatima zahvalni budu i da budu od onih koji slijede i prakticiraju kur'anske i sunnetske poruke i preporuke, a ne samo da im one na jeziku budu. Prof. Čamdžić je istinski "osvježio" prisutne svojim iskrenim vazi-nasihatom, iz kojeg se dosta toga moglo naučiti i ponijeti u život za nova jutra, u kojima će nas Gospodar svjetova častiti novim blagodatima, a na nama je samo da Mu odani i pokorni budemo!

Nakon manifestacije "U dobru s mladima" Info-servis za mlade nastavlja svojim putanjama, realizujući projekte i programe zacrtane mjesečnim planovima i za 2014. godinu. U tim hairli naumima i planovima, neka im je hairli još jedna uspješna godina rada.

Meadin Mrndžić

  • 11