A+ A A-

Hatma-dova i Tevhidi-šerif u Detroitu

Protekle subote džamija Islamskog Centra “Gazihusrev beg” u Detroitu je bila premala da primi sve džematlije okupljene povodom učenja Hatma-dove i Tevhid i Šerifa pred dušu rahmetli hadži Muhameda ef. Salkića, bivšeg Generalnog sekretara Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

“Ko uradi dobro djelo, bio muškarac ili žena, a uz to je i mu’min, mi ćemo učiniti da lijepim životom proživi i daćemo mu najljepšu nagradu za njegov trud.” (Kur’an El-Nahl 97)

Citirajući ovaj kur’anski ajet, imam džemata, Fejlem ef. Salkić je istakao važnost činjenja dobrih dijela u ovom prolaznom životu koji kao trajni hajrati ostaju iza nas i poslije naše smrti. Jedan od najvažnijih segmenata islamskog vjerovanja je ljubav i dobročinstvo prema roditeljima. Tako je i ovaj Tevhid i Šerif bio izuzetna prilika da se hajr dovom sjetimo svih naših roditelja koji su preselili na bolji svijet.

Džematlije su se i ovaj put svesrdno odazvale donatorskoj akciji pa su prikupljena značajna sredstva za kupovinu dodatnog prostora za proširenja Islamskog centra .

Gosti-učesnici u programu su bili imami Osman ef. Brkić, Sami ef. Kočak, svršenik hatme Adnan Hot, te polaznici mektebske nastave Amar Kurjaković i Selma Zuhrić.

  • hatm-dova-detro1hatm-dova-detro1