A+ A A-

Reisu-l-ulema Kavazović uputio telegram saučešća muftiji Egipta

muftija-kavazovic-husein-izdReisu-l-ulema mr. Husein ef. Kavazović uputio je telegram saučešća Njegovoj eminenciji dr. Ali Džumi muftiji Arapske Republike Egipat u povodu stradanja velikog broja djece u sudaru školskog autobusa i voza u egipatskoj provinciji Asjut. U telegramu saučešća reisu-l-uleme Kavazovića se kaže:

-Vaša eminencijo dr. Ali Džuma, muftija Arapske Republike Egipat,

Duboko sam ožalošćen viješću da je u našoj bratskoj državi Egiptu u tragičnoj saobraćajnoj nesreći stradao veliki broj djece. U ime muslimana, Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i svoje lično ime izražavam istinsko i bratsko saosjećanje u tugi i bolu sa porodicama nastradale djece, Vama, Vladom i velikim egipatskim narodom, moleći Uzvišenog Boga da stradalim podari Džennet, porodicama sabur i pomoć a Vladi i narodu Egipta uspjeh u suočavanju sa svim nedaćama i teškoćama.

Uvaženi muftija, molim Vas da moje izraze saučešća prenesete porodicama stradale djece, Vladi i narodu Egipta. U ovim teškim trenucima za cijeli Egipat, muslimani i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini ujedinjeni su u dovi s egipatskim narodom, moleći za njegov uspjeh i da porodicama žrtava Allah Uzvišeni iz obilja Svoje milosti nadoknadi gubitak, kaže se u telegramu saučešća reisu-l-uleme mr. Huseina ef. Kavazovića upućenog muftiji Egipta dr. Ali Džumi.