A+ A A-

Mostar: Održano predavanje „Svi smo mi Hercegovci i Bošnjaci“

U Mostaru je u petak, 9. novembra 2012. godine, u K.C. Kralj Fahd održano predavanje na temu ,,Svi smo mi Hercegovci i Bošnjaci''.

pred-most-11-2012-1

Gost predavač na sinoćnjem predavanju je bio gospodin Elvedin Nezirović, nastavnik bosanskog jezika i književnosti, te profesor engleskog jezika i književnosti.

Gospodin Nezirović je želio mlade ljude, koji su sinoć bili prisutni u zaista velikom broju, upoznati s brojnim nelogičnostima koje su prisutne kada je u pitanju izjašnjavanje o maternjem jeziku i nacionalnom identitetu. Iznio je brojne valjane činjenice kako bi dokazao da smo nesumnjivo Bošnjaci i da je naš jezik bosanski.

pred-most-11-2012-2

Iako nam je to pravo vrlo često osporavano kroz historiju, danas kada imamo pravo biti ono što zaista jesmo, Bošnjaci, ne smijemo dozvoliti da nam neznanje i krivi nacionalni identiteti koji su nam nametnuti u prošlosti umanje nacionalnu svijest, koja je danas izuzetno važna. Popis stanovništva naredne godine će na pokazati koliko smo nacionalno osviještena i moralno principijelna nacija, te da li smo uopće sazreli od 1991. godine.

Eldis Balić

pred-most-11-2012-3