A+ A A-

Halal certifikat za Bimal iz Brčkog

Agencija za certificiranje halal kvalitete je u četvrtak, 01. novembra 2012. godine, organizirala svečanu dodjelu halal certifikata kompaniji BIMAL dd Brčko. Svečanost je organizirana u prostorijama kompanije u Brčkom.

hal-cer-bima-10-2012-1

Svečanosti su prisustvovali predstavnici Agencije za certificiranje halal kvalitete, Medžlisa IZ Brčko, menadžement i uposlenici firme.

Halal certifikat menadžeru kvaliteta BIMAL d.d., gospođi Sanji Andrić,  uručio je direktor Agencije, Amir Sakić.

Ovom prilikom portparol BIMALa, Nataša Pucar je izjavila: "Zadovoljstvo i zahtjevi potrošača, te kupaca naših proizvoda su temelj poslovne politike BIMALa. Implementirani sistemi upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane unaprijeđeni su ispunjavanjem zahtjeva Halal standarda. Ovom standardizacijom BIMAL ulje je ispunilo još jedan od zahtjeva naših kupaca, te je ostvarena pretpostavka za ponudu BIMAL ulja na tržišta Bliskog i Srednjeg Istoka.”

"Izražavamo veliko zadovoljstvo što se porodici halal proizvođača pridružio BIMAL dd koji je nesumnjivo  jedan od najznačajnijih bosanskohercegovačkih brendova. Koristiti od implementacije halala u BIMALu su višestruke. Njihove proizvode direktno koriste krajni potrošači, a ujedno su i jedan od važnijih sastojaka velikog broja halal proizvoda drugih proizvođača.  Izražavamo želju da BIMAL ostvari značajne poslovne uspjehe kroz plasman svojih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu" - rekao je direktor Sakić.

Kompanija BIMAL d.d Brčko je jedini proizvođač jestivog ulja u BiH i jedan od vodećih regionalnih proizvođača jestivih ulja. Osnovni cilj kompanije je proizvodnja koja zadovoljava najviše standarde u svim procesima proizvodnje. Kompanija posjeduje najkvalitetniju opremu kojom rukovode visoko obrazovani, stručni i odgovorni zaposlenici, koji vrlo efikasno primjenjuju savremene sisteme upravljanja i kontrole kvaliteta.

Procesom halal certificiranja obuhvaćen je cjelokupni sistem proizvodnje jestivih ulja (robne marke: Bimal, Agrogold i Sani).  Proizvodi BIMAL dd Brčko svoje mjesto su našli na domaćem i tržištima Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova i Turske.

(www.halal.ba