A+ A A-

Sarajevo: Otvoren mekteb u džematu Mrakovo

U srijedu, 15. augusta 2012. godine, 27. dan ramazana, Džemat Mrakovo u svojim redovnim aktivnostima posjetio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo mr. Ferid ef. Dautović sa svojim pomoćnikom Suljom ef. Ćerimovićem.

Nakon teravih namaza mr. Ferid ef. se obratio prisutnim džematlijama sa prigodnim vazom ističući blagodati mjeseca ramazana, njegove posljednje trećine i Lejletul-kadra.

mek-mark-sar-08-2012-1

To veče posebno je bilo značajno za džemat Mrakovo i njegovog imama Sejid ef. Striku. Prije tri godine na ovaj datum proučio se mevlud povodom otvaranja  džamije. Za te tri godine postignuti su značajni rezultati, od kojih posebno treba istaći 120 polaznika mektebske nastave.

Uvidjevši potrebu adekvatnog prostora za podučavanje te djece, vrijedne džematlije Mrakova pored džamije izgradile su i pomoćni objekt u kojem su prije nove mektebske godine opremili mektebsku učionicu.

 Posjetu glavnog imama i njegovog pomoćnika iskoristili su da svečano otvore mekteb. Tom prilikom proučili su i dovu svim donatorima, vakifima džamije i pomoćnog objekta.

Dovu je proučio Suljo ef. Ćerimović, a mekteb su otvorile polaznice mektebske nastave koje su ove godine na mektebskom takmičenju ostvarile zapažene rezultate.

Glavni imam Ferid ef. je zaželio da mekteb služi svojoj svrsi i odgaja nove generacije.

Na pomoćnom objektu ostaje još radova, ali prioritetni dio (mektebska učionica) je uspješno završena.

S.S.

  • IMAG0499IMAG0499