A+ A A-

Prijedor: 4. omladinsko takmičenje učača Kur'ana

4. omladinsko takmičenje učača Kur'ana ove godine je okupilo 12 takmičara iz 4 medžlisa: Prijedor, Kozarac, Sanski Most i Bihać.

Prvo mjesto pripalo je učaču Hasić Lejla, Čaplje, Sanski Most;

Drugo mjesto učaču Džikić Lejs, Donja Puharska, Prijedor - Belgija;

Treće mjesto učaču Hadžirušidović Hadžera, Donja Puharska, Prijedor.

 Prvo mjesto kao i do sada osvaja vrijednih $300 a sponzori prvog mjesta su iz Holandije i SAD-a i žele ostati anonimni. Drugu nagradu u iznosu od $200 sponzorišu Almir Sikirić i Mirsad Čaušević iz Chicaga. Treću nagradu koja iznosi 100 KM i 50 Švicarskih Franaka čija protuvrijednost je veća od uobičajenih $100 za treće mjesto sponzorišu Muslimović Nevzet iz Austrije i Pađan Elvedin iz Švedske.

tak-ucen-kurana-prijd-07-2012

 Svi takmičari su dobili knjigu i plaketu učešća te su zajedno sa ostalim gostima bili počašćeni iftarom koji je pripremljen za oko 100 osoba. Kao i u brojnim sličnim prilikama zadatak pripreme i postavljanja iftara odgovorno su uradile žene iz "Mostova prijateljstva" Rizvanovići na čelu sa Refikom i Adilom Ališković, stoga je ovo lijepa prilika da se i njihov rad pohvali.

 Prisutnima se obratio Bihaćki muftija te glavni imam, a pored učenja Kur'ana bili su počašćeni i ilahijama mektebskog hora džemata Hambarine.

 Kao i dosada organizator ovog mubarek druženja je fondacija Ejupović sa svojim saradnicima a uz podršku Medžlisa IZ Prijedor (Mektebskog Omladinskog kluba) te džemata Hambarine. Cilj ovog mubarek druženja je da afirmacijom učenja Kur'ana u našoj omladini obilježi se godišnjica otvorenja džamije u Hambarinama a koju je otvorila familija Ejupović.

Merzuk H.