A+ A A-

Goražde: Održan seminar doedukacije muallima

U Goraždu je 09. rebiu-l-evvela 1433.h.g./01. februara 2012. godine održan seminar i stručna radionica iz druge faze projekta specijalističke edukacije muallima. Ovaj seminar i radionicu organizirala je Vjerskoprosvjetna služba Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Uredom muftije goraždanskog i medžlisima Islamske zajednice koji pripadaju ovom muftijstvu.

1-posjeta-zepce

Prisutne muallime na početku seminara poselamili su muftija goraždanski Hamed ef. Efendić i stručni saradnik za vjeronauku i mektebsku nastavu Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta Ibrahim ef. Begović. Muftija je potsjetio na potrebu i važnost ljubavi muallima za rad u nastavi, a Ibrahim ef. govorio je o potrebi muallima da idu u korak sa naučnim dostignućima pedagoško-psihološke grupe nauka, te o ovom projektu edukacije muallima kao nastojanju Vjerskoprosvjetne službe da na to potakne muallime i obezbjedi stručnu pomoć na ovom polju.

medina

U plenarnom dijelu seminara govorili su prof. dr. Nusret Isanović, prof. dr. Adnan Tufekčić i doc. dr. Anela Hasanagić. Profesor Isanović govorio je o motivaciji, odlučnosti i ustrajnosti muallima, profesor Tufekčić o temama iz oblasti didaktike, a docentica Hasanagić o temama iz oblasti opće, razvojne i edukacijske psihologije. Potom su muallimi u grupama učestvovali u radionicama koje su vodili dr. Tufekčić i dr. Hasanagić.

Dženan Imamović