A+ A A-

Odgovoriti na način primjeren kršenju naših prava

emir_suljagicZašto stalno na kršenje prava, nepravdu i pritiske odgovaramo samo bježanjem, vazovima, žaljenjima, prepiskama a ne onako kako to i zaslužuju oni koji krše naša prava i vrše pritiske svih vrsta?!

Ministar "Za Čovjeka" u vladi za koju i " Narod Zna"  već je donio odluku i potpisao. Reakcije idu putem da mu se nešto (do)kaže pa da on (po)vuče odluku ili da podnese ostavku. Saopćenje, stav roditelja, razlozi za opoziv, otvoreno pismo dekanu FIN-a, pa preko koalicionih partnera, putem hutbi...

Imate napismeno odluku punoljetnog  "Čovjeka" koju obrazlaže stavovima iznešenim u javnom prostoru,  kojima javno ignoriše domaće zakonodavstvo, međudržavne ugovore, prava roditelja, prava djece. Toliko prava je povrijeđeno samo jednom odlukom.

Mobing nad direktorima škola, mobing nad nastavnicima vjeronauke posebno a preko prethodna dva i mobing nad svim nastavnim osobljem u Kantonu Sarajevo i to traženjem da se na nezakonit način učini nepravda svima a posebno djeci, koja su vrijedno i redovno pohađala ne samo časove vjeronauke nego su uz to izvršavala i sve druge nastavne i vannastavne aktivnosti, pred kraj školske godine, sve to zaslužuje više od ostavke "Čovjeka". "Čovjek" ne bi trebao biti važniji od muškarca i žene i njihovog djeteta i još jednog njihovog djeteta, i još jednog muškarca i još jedne žene  i još jednog njihovog djeteta...

Jedan Učenik i njegovo pravo pred  "Čovjekom" i to još ministrom morali bi upregnuti svu časnu i stvarnu Pamet i Savjest društva u Pravdu za Sve.

Tužba za mobing! Diskriminacija? Roditelji djece, vi ste već izabrali da vaša djeca pohađaju vjeronauku i da im taj predmet  bude izborno-obavezni. Dokad i do kojeg mjesta ćemo bježati pred  problemima?  Potpisivati i ostajati kod peticija, vazova, saglasnosti? "Čovjek" i svi drugi i "Narodznani" moraju saznati da narod koji uči i više nego što to "Čovjek" želi, ima i hrabrosti i spremnosti da odgovori na odgovarajući način.                                                                                           

Hiljade tužbi, prema sudovima u BiH ali i međunarodnim, pojedinačno ili objedinjene morale bi biti minimum u ovom ali i u nekim drugim slučajevima kršenja prava.

Ako bi se i svi sudovi ovog svijeta proglasili nenadležnim to ne smije da utiša i ugasi glas i SUD čovjeka, pogotovo ne SUD čovjeka Bosne i Hercegovine, čovjeka Srebrenice ali u ovom slučaju posebno čovjeka, koji je pozvan da reaguje na odgovarajući način, čovjeka vjernika koji se usudio roditi i školovati dijete u Kantonu Sarajevo.

(A)Teisti zaslužuju jednaka prava na vjeru, da smo izjednačeni u osnovnim ljudskim pravima a u njih spadaju i  izbor mjesta i načina života koji ne ugrožava drugoga.

Mi to učimo u svim džamijama, ne samo u onima u Srebrenici, Sarajevu, Zagrebu: "Vama vaša a meni moja vjera." Po zakonima imamo pravo da o tome učimo i u školama kao i ostali evropski narodi.

"Zar da se ja vas bojim a vi se ne bojite da Allahu druga pripišete?!" Ili da Ga negirate.

Mi koji vjerujemo nismo nevidljivi. U  naše postojanje se ne mora vjerovati.

POŠTOVATI, "ČOVJEČE"!!!

Prof. Hašim Zahirović, otac troje djece rođene u Kantonu Sarajevo, prije odluke bilo kakvog ministra.