A+ A A-

Elči Ibrahim-pašina medresa: Matruska akademija 2011

U nedjelju, 08. maja 2011. godine, u prepunom atriju Elči Ibrahim-pašine medrese održana je svečana akademija u povodu ispraćaja 244. generacije maturanata i 4. generacije maturantica naše škole. Svečanosti su prisustvovali mnogobrojni gosti iz vjerskog, političkog i kulturnog života, te mnogobrojna rodbina maturanata i prijatelji.

Akademija_EIPM_2011-1 

Tom prilikom direktor medrese mr. Muharem Dautović uručio je prigodne nagrade učenicima generacije, a također je i uručio laureate "Elči Ibrahim-paša" nekim od članova kolektiva medrese. 

Akademija_EIPM_2011-2

U okviru ove svečane akademije maturanata i maturantica direktor medrese mr. Muharem Dautović dodijelio je i priznanje i nagradu "Elči Ibrahim-paša" banjalučkom muftiji Edhemu-ef. Čamdžiću za poseban doprinos u promoviranju i afirmiranju Elči Ibrahim-pašine medrese, njezinih uspjeha i rezultata, te za rad na polju zaštite vjerskih dobara i sloboda na području banjalučkog muftiluka i šire. 

Akademija_EIPM_2011-3

Pored Direktora Dautovića, prisutnima su se obratili i mr. Nusret-ef. Abdibegović muftija travnički, Edhem-ef. Čamdžić muftija banjalučki u svojstvu izaslanika reisul-uleme, a sve je krunisano dovom koju je proučio mr. Ejub Dautović muftija zenički.

Akademija_EIPM_2011-4